Ook in de laatste 2 WK-kwalificatiematchen doet bondscoach Martinez geen beroep op Radja Nainggolan. Vincent Kompany en Dedryck Boyata zitten wel in de selectie voor de duels tegen Bosnië-Herzegovina (7 oktober) en Cyprus (10 oktober).

Toen bondscoach Martinez iets over 12u deze middag de namen van zijn selectie begon voor te lezen, spitste iedereen vooral de oren of de naam van Nainggolan zou vallen.

Neen dus. Ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Moussa Dembélé, de schorsing van Witsel tegen Bosnië en een twijfelachtige Fellaini. "We gaan voor continuïteit in de laatste twee kwalificatiematchen", zei Martinez.

"Het is een tactische keuze. Voor de positie waar Radja het beste speelt, hebben we spelers waarvan ik vind dat ze bij de nationale ploeg beter presteren."

"Het is ook niet het moment om te experimenteren. We moeten naar de FIFA-ranking blijven kijken om reekshoofd te worden voor de WK-loting. Later is er nog tijd om te experimenteren."

De deur dichtdoen voor Nainggolan deed de bondscoach opnieuw uitdrukkelijk niet. "Neen, dit is niet het einde voor Radja bij de Rode Duivels. Er wordt veel drama rond hem gecreëerd, maar dat is niet nodig. Hij behoort tot de lijst spelers die we altijd blijven volgen." (VRTNWS)